نسل سوم شبکه علمی کشور، امروز ۱۱ تیر ۱۳۹۶ با حضور وزیر ارتباطات و وزیر علوم به بهرهبرداری رسید.
نسل سوم شبکه علمی کشور، امروز با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در سازمان امور دانشجویان به بهرهبرداری رسید.
نسل سوم شبکه علمی کشور، شبکهی خدمات گرا و شاهراه اجرایی نقشه جامع علمی کشور است که با هدف ارائه خدمتهای جدید ارزش افزوده، محتوایی و اطلاعاتی ایجاد شده است. کاربران نسل سوم شبکه علمی کشور، مجموعهای از دانشگاهیان، مراکز تحقیقاتی، مراکز درمانی آموزش پزشکی، حوزههای علمیه و کتابخانههای تخصصی در سراسر کشور خواهند بود.
برنامهی کسب و کار شبکه علمی کشور بهگونهای طراحی شده است که هیچ مشترکی مصرفکننده صرف نیست و خود تولیدکنندهی خدمات و محتوا است و میتواند چرخه اقتصادی اپراتور شبکه علمی کشور را به تمام مشترکان آن گسترش دهد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم امروز با ابراز امیدواری نسبت به آیندهی این پروژه، گفت:
در دنیای امروز دانشگاهها در کنار تولید علم به مرکز تولید ثروت تبدیل شدهاند و با شکلگیری مهارت و علم، ثروت میآید و پیشرفت حاصل میشود. همانطور که بسیاری از دانشگاههای کشورها مراکز رشدی بهعنوان بنگاه هستند و در جهت توسعه اقتصادی و فناوری نقشآفرینی میکنند.
واعظی در توضیح علت تأخیر دوساله در اجرای فاز سوم این پروژه گفت:
نمیخواستیم یک کار تبلیغی و فانتزی انجام دهیم.
این شبکه به سرعتبخشی و همافزایی تولید محتوای فاخر در کل کشور کمک میکند، با اتصال به شبکههای علمی دنیا از تجربههای دیگران استفاده میکنیم و با راهاندازی شبکه علمی کشور، تعرفه از سازوکار دیگری تبعیت میکند و بهمراتب ارزانتر میشود.
به گفتهی واعظی، وظیفهی تولید محتوا برای این شبکه بر عهدهی دانشگاهها است. اساتیدی که تدریس میکنند، دانشجویانی که تحقیق میکنند و پایاننامههایی که تدوین میشوند و مجلههایی که در کتابخانههای دانشگاهها موجود هستند از منابع تولید این محتوا هستند که در این شبکه با هم همافزایی میکنند.
وزیر علوم نیز در این مراسم گفت:
شبکه علمی کشور، شبکهای مستقل بوده که مراکز علمی و پژوهشی را به یکدیگر وصل میکند و میتواند به شبکههای علمی بینالمللی همچون شبکههای علمی اروپا متصل شود.
محمد فرهادی همچنین اعلام کرد طبق برنامهریزیهای انجامشده، این شبکه پس از شهر تهران، کلانشهرها و مراکز استانها تا قبل از پایان سال ۹۸ در سراسر کشور قابل دسترس خواهد بود. این شبکه تنها در تهران ۲۵۰۰ نقطه دانشگاهی را به هم متصل میکند.